Op zaterdag 1 oktober 2016 heeft de Commissaris van de Koning, Ank Bijleveld, de officiële opening verricht van het wooncomplex Peperkamp.  Zij onthulde het kunstwerk van Hilde Onis, dat speciaal voor dit complex is gemaakt. Het kunstwerk verwijst naar de vorige functie van deze locatie, de brandweerkazerne van Stad Delden.


Jong en oud

“Delden en Wonen Delden mogen trots zijn op dit nieuwe appartementencomplex”,  vindt Ank Bijleveld. “Met name het feit dat ouderen en jongeren een plekje hebben gekregen in dit complex is mooi om te zien.” Tijdens de rondleiding door het complex, waarin de jongeren met een verstandelijke beperking wonen, toonde ze haar bewondering. Het bestuur van de stichting Erve Graashuis, die ten behoeve van de jongeren de bouw hebben begeleid, kregen complimenten voor de invulling van de gezamenlijke inloopwoonkamer.  Veel plaatselijke bedrijven en organisaties hebben hun steentje hierin bijgedragen.

Trotse bewoners

De ruim 100 genodigden konden bij bewoners binnen in het appartement een kijkje nemen. Na de bezichtiging was  er gelegenheid om in de voor die gelegenheid geplaatste tent onder het genot van een kopje koffie/thee en een krentenwegge, na te praten. Tijdens de gesprekken met de aanwezigen bleek nogmaals dat Delden er een prachtig complex bij heeft gekregen.