Gefeliciteerd met je nieuwe huurwoning!

Graag heten wij je hartelijk welkom als huurder van Wonen Delden. Bij een verhuizing komt veel kijken en heb je veel zaken te regelen. Wij hebben een paar dingen voor je op een rijtje gezet om niet te vergeten. Daarnaast vind je hier wat algemene informatie over het huren bij Wonen Delden.

Inschrijving gemeente

Binnen vijf werkdagen na je verhuizing geef je je verhuizing door aan de gemeente. Dit kun je persoonlijk regelen op het gemeentehuis of online via je DigiD. Ga je bij het gemeentehuis langs, vergeet dan niet je legitimatiebewijs mee te nemen.

Aanmelden gas, elektra en water

Denk eraan dat je je binnen 5 werkdagen aanmeldt bij een leverancier. Hiermee voorkom je afsluiting van gas, elektra en water!

Afvalpas

Bij iedere woning hoort een afvalpas en bij grondgebonden woningen horen ook de afvalcontainers aanwezig te zijn. De vorige bewoner heeft deze achtergelaten. Is dit niet het geval, en ontbreekt de afvalpas en/of afvalcontainer(s), vraag dan een nieuwe pas of container(s) aan bij de gemeente.

Verzekeringen

Vergeet niet je verhuizing door te geven aan je verzekeraars. Heb je nog geen inboedelverzekering, dan raden wij je dringend aan deze af te sluiten. Met een inboedelverzekering kun je schade veroorzaakt door brand, waterschade of inbraak (deels) vergoed krijgen. Heb je al een inboedelverzekering, ga dan ook na of deze nog voldoende is, zodat nieuwe waardevolle spullen die je aanschaft voor je nieuwe woning ook meeverzekerd zijn.

Adreswijziging

Geef je adreswijziging op tijd door aan je vrienden, kennissen, huisarts, tandarts, abonnementen, etc. PostNL heeft een verhuisservice, waarmee je gemakkelijk in één keer relevante bedrijven je adreswijziging doorgeeft èn je post van je oude adres automatisch met je meeverhuist. Kijk op de website van PostNL voor meer informatie.

Klussen in je nieuwe woning

We willen dat je je thuis voelt in je woning. Als dat betekent dat je hiervoor veranderingen wilt aanbrengen in je woning, dan mag dat in veel gevallen. Er zijn wel wat voorwaarden waar je je aan moet houden. Lees er meer over in onze brochure: Zelf klussen in uw huis.

Machtiging huurbetaling

Gemakkelijk voor jou als huurder, en voor ons als verhuurder, is betaling van het huurbedrag per automatische incasso. Bij een automatische incasso geef je ons toestemming om de huur automatisch van je rekening af te schrijven. Dit is de makkelijkste manier van betalen. Wij schrijven elke eerste dag van de maand het juiste huurbedrag af van je rekening. Je bent zo nooit te laat met betalen, voorkomt onnodige kosten, èn betaalt je huur zo altijd op tijd. En wijzigt het huurbedrag, dan wordt dit ook automatisch aangepast.
Ben je huurder van Wonen Delden en wil je je huur ook via een automatische incasso betalen? Dit regel je eenvoudig en snel in Mijn Wonen Delden of door het machtigingsformulier ingevuld en ondertekend bij ons in te leveren.

   

Huurtoeslag

Heb je recht op huurtoeslag? Houd er dan rekening mee dat je alleen huurtoeslag krijgt vanaf de eerste volledige maand waarin je op je nieuwe adres woont.

Uitschrijving als woningzoekende

Met het ondertekenen van het huurcontract vervalt je inschrijving als woningzoekende bij Wonen Delden. Wil je in de toekomst weer op zoek naar een andere huurwoning van Wonen Delden, schrijf je dan opnieuw in.