smitties-delden“We willen de jeugd in Delden houden. Dat is noodzakelijk voor de leefbaarheid, zowel nu als in de toekomst.” Dit is de belangrijkste reden, volgens Henny Manrho, directeur-bestuurder van de Stichting Wonen Delden, om een avond te organiseren waarvoor hij specifiek zogenaamde ‘starters’ uitnodigt. “We gaan graag de dialoog aan met jonge mensen die erover denken om zelfstandig te gaan wonen en dat het liefst in Delden doen. Wat zijn hun vragen en wensen en hoe kunnen wij hieraan, zo goed mogelijk tegemoet komen.” De antwoorden daarop hoopt Manrho 24 november te horen van de jonge mensen zelf bij eetcafé Harlekijn-Smitties aan de Langestraat in Delden. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel is aanmelding noodzakelijk via info@wonendelden.nl onder vermelding van: ‘Startersavond’.

Vragen over huren in Delden
Henny Manrho: “Onder de benaming ‘starters’, verstaan we: Jonge mensen die thuis wonen bij ouder(s) of verzorger(s) en erover denken om zelfstandig te gaan wonen.  We hebben gemerkt dat veel jonge mensen geen idee hebben of zij in aanmerking komen voor een huurwoning? Ook is het voor hen best moeilijk om vooraf in te schatten welke kosten het nou precies met zich meebrengt om zelfstandig te wonen. Andere jongeren weten dat wel, maar vinden bijvoorbeeld dat er onvoldoende aanbod is van betaalbare huurwoningen in Delden. Wij willen graag zo goed mogelijk weten wat er leeft onder deze doelgroep, zodat we daar passend beleid op kunnen maken in samenspraak ook met de gemeente Hof van Twente.”

Vertel over jouw woonwensen
De avond begint met een informatief deel waarin Wonen Delden uitleg geeft over het huren van een appartement of woning in Delden. Persoonlijke vragen en wensen worden in kleine groepjes aan tafel besproken, waarbij ook gespreksleiders en notulisten aanwezig zijn. “Uiteraard zorgen wij voor een hapje en een drankje. We hebben de uitnodiging voor deze Startersavond gestuurd naar 150 persoonlijke e-mailadressen. Dit zijn woningzoekenden die als starter bij Wonen Delden ingeschreven zijn. Mocht je geen uitnodiging ontvangen hebben, wel in Delden willen wonen en ook tot de doelgroep ‘starters’ behoren, aarzel dan niet maar meld je aan en kom erbij op 24 november vanaf 19.30 uur in eetcafé Harlekijn-Smitties.”