Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten voor huurders. Betaal je in verhouding tot je inkomen een (te) hoge huurprijs, dan kun je misschien huurtoeslag krijgen. Huurtoeslag wordt, net als kinderopvangtoeslag en zorgtoeslag, geregeld door de Belastingdienst.

Recht op huurtoeslag?

Om te kunnen bepalen of jij misschien recht hebt op huurtoeslag kun je een proefberekening maken op de site van de Belastingdienst.

Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst vind je alle informatie over hoe je huurtoeslag kunt aanvragen.
Het huurtoeslagjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Je aanvraag over het afgelopen jaar moet uiterlijk 1 september van het nieuwe jaar bij de Belastingdienst binnen zijn.

Wijzigingen doorgeven

Ontvang je huurtoeslag, en is er een wijziging in je huurprijs, gezinssamenstelling of inkomen? Dan is dit van invloed op de hoogte van je huurtoeslag. Voorkom dat je te veel of te weinig huurtoeslag ontvangt, en geef wijzigingen daarom zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst.