Met schaamte los je je problemen niet op

Onverwacht ontslag zorgde voor flinke financiële problemen bij Marcel. Al snel stapelden de onbetaalde rekeningen zich op. Zijn vrouw verdiende te weinig om het gezin met twee jonge kinderen te kunnen onderhouden.

“Jarenlang heb ik als schilder en stukadoor voor hetzelfde aannemingsbedrijf gewerkt. Met twee inkomens konden mijn vrouw en ik de huur en alle vaste lasten net opbrengen. Toen ik plotseling ontslagen werd omdat er te weinig werk was, voelde het alsof de grond onder mijn voeten wegviel.”

In het rood
Het duurde een paar weken voordat Marcel zich echt realiseerde dat hij geen werk en dus ook geen inkomsten meer had. “Natuurlijk had ik direct een uitkering aangevraagd. Maar het een duurde een tijdje voordat die uitgekeerd werd. Ondertussen viel de ene rekening na de andere op de deurmat. In het begin betaalde ik die gewoon, maar na drie weken kwam ik in het rood en kon ik ze niet meer betalen.”

Pijnlijk besparen
De weken erna zaten Marcel en zijn vrouw met het handen in het haar. De naschoolse opvang van hun kinderen hadden ze al snel na Marcels ontslag opgezegd – papa was immers thuis om de kinderen op te vangen. Om te besparen werd het internetabonnement opgezegd en werden de kinderen van voetbal en zwemmen gehaald. “Vooral dat ik mijn kinderen van hun favoriete sportclubs moest halen, deed me ontzettend zeer. Maar we konden niet anders. Na een paar maanden hadden we al een schuld van duizenden euro’s opgebouwd.”

Schuldhulp
Behalve gewone rekeningen, ontving Marcel nu ook veel aanmaningen en brieven van deurwaarders. “In een aanmaning van de corporatie las ik iets over schuldhulpverlening. Een tijd heb ik nog gedacht: dat is niks voor mij, ik kan het allemaal toch zeker zelf wel oplossen? Maar een maand later, heb ik toch maar de telefoon gepakt. Met schaamte los je je problemen niet op.” Na een intakegesprek bleken Marcel en zijn vrouw voor schuldhulp in aanmerking te komen.

Hulp accepteren
“Dat viel niet mee, zo’n schuldhulptraject. Maar het was het waard. Soms kom je er gewoon zelf niet uit, en moet je hulp accepteren. En, dat heb ik geleerd, beter zo snel mogelijk. Tegenwoordig sparen we overigens meer dan voorheen. Een financiële buffer had ons een hoop ellende bespaard.”

 

De naam van Marcel is gefingeerd. De persoon op de foto is niet de man uit het artikel.

 

Wat zijn eigenlijk uw vaste lasten? En hoe kunt u kosten besparen? In de Woonkostenkrant vindt u allerhande nuttige tips en adviezen voor een gezonde huishoudportemonnee.

 

U kunt de Woonkostenkrant gratis ophalen bij ons kantoor. De digitale versie vindt u op

https://nestas.nl/portals/1/flipbook/2019-Woonkostenkrant/W171%20Wstg.%20Gendt/4/index.html#zoom=z

 

Gewijzigde openingstijden

Op 27 en 31 december is ons kantoor de gehele dag gesloten

De medewerkers van Wonen Delden wensen u fijne feestdagen en een gelukkig 2020

Voor storingen kunt u bellen met de meldkamer GEAS: 053- 8528087
Voor glasschade kunt u terecht bij ter Horst 074- 3764303
Voor verstoppingen kunt u terecht bij RRS 053- 4282825

Jongeren denken graag mee over wonen in Delden

Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat was goed gevuld met jongeren afgelopen dinsdag 3 december. Ze kwamen op uitnodiging van Wonen Delden voor ‘bier en bitterbal’, maar zeker ook om te vertellen wat hun woonwensen zijn. “Je hoort en leest overal dat er veel behoefte is aan woningen voor starters, maar hoe zien zij dit zelf? Waar moeten we rekening mee houden? Nou, daar hadden jongeren goed over nagedacht. Fijn om dit persoonlijk van hen te horen met alle nuances en argumenten die erbij horen”, aldus financieel medewerker Johan Hofhuis nadien. “Daar kunnen we wat mee in de verdere planvorming.” Lees meer

Je bent jong en je wilt wonen in Delden

Wonen Delden nodigt jongeren uit om mee te praten over het woningaanbod in Delden. ‘Wat zijn jouw wensen als je kijkt naar het huidige aanbod van huurwoningen in Delden?’, vraagt de corporatie zich af in de uitnodiging die ze verstuurt. “Praat hierover mee op 3 december in Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat 73. Zorg jij dat je erbij bent, dan zorgen wij voor ‘bier en bitterballen’. We starten om 19.00 uur en ronden af om 21.00 uur.”    Lees meer

Gratis Energiebespaarbox voor huurders Wonen Delden

Huurt u een woning van Wonen Delden en heeft u nog geen Energiebespaarbox ontvangen? Haal deze dan af aan de Langestraat 61b op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Lees meer

Geslaagd duurzaamheidsfeest !

Wonen Delden jubileert met een duurzaam tintje

Wonen Delden zit in het honderdste jaar van haar bestaan. “We vieren dat graag samen met onze huurders. Velen van hen wonen al meer dan 50 jaar bij ons! Zij zíjn Wonen Delden”,  benadrukt directeur-bestuurder Dave van Zalk.  “Op woensdag 6 november nodigen we alle huurders uit voor een feestelijk getinte avond met als thema ‘Duurzaam wonen’.

Lees meer