Mevrouw ter Elst verkozen tot beste buur

Nietsvermoedend deed Marion ter Elst uit Delden op zaterdag de voordeur open. Tot haar grote verrassing stond daar burgemeester Ellen Nauta met een grote bos bloemen en een cadeaubon. Met een goede reden: De burgemeester feliciteerde Marion namens de gemeente Hof van Twente met haar verkiezing tot Beste Buur van 2016.

De verkiezing van de Beste Buur vindt plaats op nationale burendag.
Deze verkiezing in Hof van Twente wordt georganiseerd door Buurtbemiddeling. Net als vorig jaar, deed die een oproep aan de inwoners om buren te nomineren voor de verkiezing van de Beste Buur. Een van degenen die aan de oproep gehoor gaven was Marie Chantal Piron. Zij nomineerde haar buurvrouw Marion ter Elst omdat zij zoveel voor haar maar ook voor anderen in de buurt over heeft. “Marion staat altijd voor mij maar ook voor anderen klaar. Ze zorgt voor een bloemetje als er feest is of organiseert met de buurt een bezoek als iemand in het ziekenhuis ligt”.

Totaal verrast

De bewoonster van de Marijkestraat had zelf totaal geen rekening gehouden met de uitverkiezing. Maar het leverde haar een ervaring op om nooit te vergeten. Ook de familie en de buurt kwamen massaal af op het feestje dat gevierd werd en feliciteerden Marion met haar titel. Buurtbewoonster Truus Siemerink las namens de straat een brief voor met daarin mooie woorden voor de buurvrouw.

Terechte nominatie

Sinds vorig jaar organiseert Buurtbemiddeling op nationale burendag -de laatste zaterdag van september- de verkiezing van de Beste Buur in Hof van Twente. De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. Kortom, iemand die ieder graag als buur heeft. Dit jaar werden 9 mensen in de gemeente genomineerd. Een jury beoordeelde de nominaties. “Ieder verhaal is mooi om te lezen en het is verschrikkelijk moeilijk om te kiezen wie de Beste Buur wordt”, vertelt een jurylid. Dat Marion werd geselecteerd komt vooral doordat ze aandacht heeft voor haar buurvrouw maar ook voor ieder ander in de straat. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk. Met recht iemand die de buurt mooi maakt.

Buurtbemiddeling Hof van Twente

Buurtbemiddeling is een organisatie van vrijwilligers die mensen in de gemeente Hof van Twente helpen als zij een probleem hebben met hun buren. Zij helpen deze mensen om met de buren in gesprek te komen over het probleem. Jaarlijks kloppen zo’n 40 mensen bij Buurtbemiddeling aan voor hulp.