Een prettige woonomgeving

Je woont graag in een fijne, mooie straat. Prettig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook door de woonomgeving bepaald. Een verzorgde tuin draagt bij aan een groene, leefbare en prettige woonomgeving.

Tips voor een verzorgde tuin

Een verzorgde tuin is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. We hebben daarom een paar tips en aandachtspunten op een rijtje gezet:

  • Gebruik je tuin niet voor opslag van afval.
  • Snoei bomen, struiken en planten op tijd, zodat ze niet overhangen of te groot worden. Je voorkomt hiermee hinder bij de doorgang naar achterpaden, over trottoirs en in brandgangen.
  • Plant geen bomen die snel groot worden. Bomen moeten tenminste 2 meter van de erfafscheiding staan. Ga je verhuizen en heb je een boom in je tuin die te groot is of overlast veroorzaakt, dan moet je deze boom voor je vertrek zelf (laten) verwijderen.
  • Maai het gras regelmatig.
  • Verwijder regelmatig onkruid tussen tegels van terras en oprit en toegangspaden.

Heb je zelf niet de mogelijkheid om jouw tuin te onderhouden of loop je tegen problemen aan? Wij helpen je graag met advies!

Wat als jouw tuin om aandacht vraagt?

Met het ondertekenen van het huurcontract ga je ook akkoord met de algemene huurvoorwaarden. In deze voorwaarden staan ook de afspraken over het inrichtingen, onderhouden en gebruiken van je tuin.
Onze medewerkers zijn regelmatig in jouw wijk te vinden en letten daarbij ook op tuinonderhoud. Zien wij dat jouw tuin niet volgens de afspraken wordt gebruikt of onderhouden, dan nemen wij contact met je op en vragen wij je om de tuin op te knappen.

Meer informatie

In de brochure ‘Tuinonderhoud, regels en richtlijnen’ vind je meer informatie over onderhoud aan de tuin van jouw huurwoning.