Mijn tuin onderhouden

Je woont graag in een fijne, mooie straat. Een goed onderhouden huis en een verzorgde tuin zijn dan heel belangrijk. Een verzorgde tuin draagt bij aan een positieve leefsfeer in de buurt. Daarom is Wonen Delden actief in het toezicht op tuinonderhoud. Als huurder ben je namelijk verplicht jouw tuin goed te onderhouden.

Tips voor een verzorgde tuin:

  • Gebruik jouw tuin niet voor opslag van afval.
  • Snoei tijdig jouw struiken en planten, zodat ze niet overhangen of te groot worden. Je voorkomt hiermee hinder bij de doorgang naar achterpaden, over trottoirs en in brandgangen.
  • Plant geen bomen die snel groot worden. je moet bomen tenminste 2 meter van de erf afscheiding planten.
  • Maai het gras regelmatig.
  • Verwijder regelmatig onkruid tussen tegels van terras en oprit en toegangspaden.

Onderhouden bomen

Staan er bomen in uw tuin? Snoeit ze dan op tijd zodat ze niet te hoog en te breed worden. Bij het verlaten van de woning ben je verplicht om de bomen te (laten) verwijderen als deze te groot zijn of overlast veroorzaken.

Controles op woning- en tuinonderhoud

Wonen Delden voert geregeld controles uit waarbij we ook letten op tuinonderhoud. Als jouw tuin slecht onderhouden is, nemen wij contact met je op. Je ontvangt een brief met het verzoek jouw tuin op te knappen. Als je daar geen gehoor aan geeft, sturen wij een hoveniersbedrijf naar je toe met de opdracht de werkzaamheden uit te voeren. Zoals gemeld in de huurovereenkomst, zijn de kosten die daaruit voortkomen, voor jouw rekening.

Advies nodig?

Bent je zelf niet in de gelegenheid jouw tuin op te knappen? Vraag ons om advies!

Regels en richtlijnen tuinonderhoud

In de brochure ‘Regels en richtlijnen tuinonderhoud’ vind je meer informatie over onderhoud aan de tuin van jouw huurwoning.

Vragen over onderhoud aan de tuin van jouw huurwoning

Heb je vragen over onderhoud aan de tuin? Neem dan gerust contact op.
Mail of bel: 074 376 64 64. We helpen je graag.