Onderhoud huis – Mijn huis onderhouden

Bij een huurwoning heeft u als huurder verplichtingen op het gebied van onderhoud. Hetzelfde geldt voor de Stichting Wonen Delden als verhuurder. Zo moet de verhuurder zorgen dat de woning in goede staat blijft, zodat de huurder de woning goed kan gebruiken. Wonen Delden heeft de zogeheten instandhoudingplicht.

Verzorgingsplicht

De huurder heeft de verzorgingsplicht. De huurder is verantwoordelijk voor de kleine reparaties en onderhoudsklussen die voortkomen uit het dagelijks gebruik van de woning. Voor een deel van het huurdersonderhoud heeft Wonen Delden een serviceabonnement ingesteld. Als huurder kunt u zo`n abonnement afsluiten. Het onderhoud service wordt dan door Wonen Delden uitgevoerd.


Wie is verantwoordelijk voor wat

Vraagt u zich af waarvoor u zelf verantwoordelijk bent ten aanzien van het onderhoud? En wilt u weten hoe het zit het met aansprakelijkheid? In de brochure ‘Onderhoud van de woning’ vindt u een overzicht waarin de meest voorkomende reparaties staan. Ook staat erbij wie waarvoor verantwoordelijk is.

Zelf aangebrachte veranderingen

We willen dat u zich thuis voelt in uw woning. Als dat betekent dat u hiervoor veranderingen wilt aanbrengen in uw woning, dan mag dan ons. Echter, tot op zekere hoogte, want er zijn enkele voorwaarden waar u zich aan moet houden. Hieronder vind u de brochure Zelf klussen in uw huis en het aanvraagformulier.

Vragen over onderhoud aan de woning

Heeft u vragen over onderhoud of aansprakelijkheid? Neem dan gerust contact op.
Mail of bel: 074 376 64 64. We helpen u graag.