Onderhoud huis

Een goed onderhouden woning

Wonen Delden wil graag dat je prettig en fijn kunt wonen. Een goed onderhouden woning draagt hier aan bij. En daar zorgen we sámen voor.

Wat doet Wonen Delden

Als verhuurder moet Wonen Delden er voor zorgen dat de woning in goede staat blijft, zodat de huurder de woning goed kan gebruiken. Dit heet instandhoudingsplicht. Hier vallen veel zaken onder, zoals het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning, onderhoud en herstel van metselwerk, onderhoud van daken en binnentimmerwerk.

Wat doe je als huurder

Ook als huurder draag je bij aan het onderhoud van de woning door het doen van kleine reparaties en klusjes die voortkomen uit het dagelijks gebruik van de woning. Dit heet verzorgingsplicht. Denk daarbij aan schilderwerk aan de binnenzijde van de woning, schoonhouden van de afzuigkap en vervangen van de filters.

Serviceabonnement

Voor een deel van het huurdersonderhoud biedt Wonen Delden een serviceabonnement aan. Als huurder kun je zo`n abonnement afsluiten. Het onderhoud wordt dan door Wonen Delden uitgevoerd.

Wie is verantwoordelijk voor wat

Vraag je je af welk onderhoud je zelf moet doen? En hoe het zit met aansprakelijkheid? In onze brochure ‘Onderhoud van de woning‘ vind je een overzicht waarin de meest voorkomende reparaties staan, en wie waarvoor verantwoordelijk is.