Onderhoud huis – Mijn huis onderhouden

Bij een huurwoning heb je als huurder verplichtingen op het gebied van onderhoud. Hetzelfde geldt voor de Stichting Wonen Delden als verhuurder. Zo moet de verhuurder zorgen dat de woning in goede staat blijft, zodat de huurder de woning goed kan gebruiken. Wonen Delden heeft de zogeheten instandhoudingplicht.

Verzorgingsplicht

De huurder heeft de verzorgingsplicht. De huurder is verantwoordelijk voor de kleine reparaties en onderhoudsklussen die voortkomen uit het dagelijks gebruik van de woning. Voor een deel van het huurdersonderhoud heeft Wonen Delden een serviceabonnement ingesteld. Als huurder kun je zo`n abonnement afsluiten. Het onderhoud service wordt dan door Wonen Delden uitgevoerd.


Wie is verantwoordelijk voor wat

Vraag je je af waarvoor je zelf verantwoordelijk bent ten aanzien van het onderhoud? En wil je weten hoe het zit het met aansprakelijkheid? In de brochure ‘Onderhoud van de woning’ vind je een overzicht waarin de meest voorkomende reparaties staan. Ook staat erbij wie waarvoor verantwoordelijk is.

Zelf aangebrachte veranderingen

We willen dat je je thuis voelt in jouw woning. Als dat betekent dat je hiervoor veranderingen wilt aanbrengen in jouw woning, dan mag dat dan ons. Echter, tot op zekere hoogte, want er zijn enkele voorwaarden waar je je aan moet houden. Hieronder vind je de brochure Zelf klussen in uw huis en het aanvraagformulier.

Vragen over onderhoud aan de woning

Heb je vragen over onderhoud of aansprakelijkheid? Neem dan gerust contact op.
Mail of bel: 074 376 64 64. We helpen je graag.