Voormalig Rabobankgebouw en kantoren Wonen Delden op de schop

De verbouwing van het gebouw aan de Langestraat 61 in Delden, is in volle gang. Ook voor de medewerkers van Wonen Delden, al jaren gevestigd in dit pand, betekent dit tijdelijk, intern op een andere plek werken. “We gaan gewoon door in dit pand hoor, maar onze balie is wat opgeschoven naar rechts en we houden kantoor op de eerste etage”, vertelt directeur/bestuurder Henny Manrho. “Ook blijven we elke werkdag open van 8.30 tot 12.30 uur, dus kom gerust langs.” Volgens plan is de verbouwing eind juli klaar en dan vindt u ons weer op de vertrouwde plek. Vanaf de Langestraat gezien aan de linker kant in dit gebouw.”  

Nieuwe indeling
Aan de buitenkant van het complex is vrijwel niets te zien van de verbouwing, terwijl er aan de binnenkant, van de oorspronkelijke indeling weinig meer over is. “Maar er wordt niets verspild; bijna alle kozijnen en deuren worden herplaatst en zelfs de radiatoren krijgen een nieuwe plek”, verzekert Manrho. Wonen Delden had 300 m2 kantoorruimte, en dat blijft ook zo, al wordt de indeling straks iets anders. Als de linker kant klaar is, komt er een tussenwand in de ruimte en richten de bouwvakkers en installateurs het rechter deel in als winkel. Rabobank Centraal Twente kan toe met veel minder ruimte. Zij huisvesten zich straks in de kantoren links, voor in het gebouw. Op de plek waar voorheen een reisbureau gevestigd was.

Appartementen voor starters
Ook op de eerste etage gaat er veel veranderen. “De riante vergaderruimte, waar wij graag gebruik van maakten, verdwijnt in z’n geheel. Wonen Delden bouwt op de eerste etage 7 appartementen voor starters. Aanvankelijk waren er meer appartementen gepland, maar de tweede etage, ofwel de zolder, blijkt helaas minder geschikt. Het plafond is te laag, zeker als daar straks ook nog isolatiemateriaal onder is aangebracht. Elk appartement krijgt een woonoppervlak van circa 50 m2 groot en bevat naast een slaap- en badkamer ook een zitkamer met kleine keuken.”

Inschrijven bij Wonen Delden
De appartementen zijn geschikt voor één-persoons huishoudens. Gelet op de belangstelling die er nu al is, voorziet Manrho dat de appartementen in het centrum van Delden, snel verhuurd zijn. Om in aanmerking te komen voor een appartement, is minimaal een inschrijving nodig bij Wonen Delden. Dit kan aan de balie of via de website. Daar vindt u ook de overige voorwaarden voor het huren van een woning via Wonen Delden.