Wonen Delden scoort opnieuw hoog

Wonen Delden behoort opnieuw tot de beste woningcorporaties volgens onafhankelijk onderzoek.
Als woningcorporatie draait Wonen Delden al vele jaren mee in de top van Nederland. Dit werd vorige week bevestigd tijdens de bekendmaking van de cijfers naar aanleiding van het benchmarkonderzoek onder woningcorporaties in Nederland. Als onafhankelijke en uitvoerende instantie presenteerde Aedes dit jaar voor de vijfde keer de onderzoeksresultaten. Om tot dit oordeel te komen vroeg Aedes circa 250.000 huurders naar hun mening. Naast het huurdersoordeel, laat de brancheorganisatie onderhoud en verbetering aan woningen meewegen. Ook doorvoering van duurzaamheidsmaatregelen vindt ze belangrijk en de hoogte van de bedrijfslasten.


Topkwaliteit tegen de laagste kosten
Als belangrijkste element gelden de bedrijfskosten van de organisatie. De gemiddelde bedrijfskosten bedragen over de gehele sector € 764,-per woning. Wonen Delden heeft met € 393,- de laagste bedrijfslasten per woning. Bij lage bedrijfslasten denk je misschien dat Wonen Delden op andere vlakken mindere prestaties verricht. Niets is minder waar. Als je tegelijkertijd de scores van de woningkwaliteit en de energie-index (EI) bekijkt, dan staat Wonen Delden nog steeds bovenaan. Met een gemiddelde EI van 1,30 (gemiddeld B-label) staat Wonen Delden op de achtste plaats van Nederland. Bij onderhoud en verbetering geeft de huurder Wonen Delden een gemiddeld rapportcijfer van 7,5.

Huurprijzen
Met de huurprijzen staat Wonen Delden op het landelijke gemiddelde, waarbij de verhouding van huur ten opzichte van de maximale huur die gevraagd kan worden met een percentage van 61,0% weer zeer gunstig scoort met een 9e plaats.

Ook huurders zeer tevreden
“We kijken ook met tevredenheid naar de cijfers die wij ontvangen van onze huurders en van onze nieuwe huurders. We scoren gemiddeld een 7,7. Door de combinatie van resultaten mogen we gerust stellen dat we tot de beste corporaties van Nederland behoren. Een prestatie om werkelijk trots op te zijn”, besluit Manrho met recht.
De benchmarkresultaten zijn inzichtelijk op de website van Aedes.