Op de koffie bij…. Albert en Lutcia Poorthuis

Aan de Talingstraat 17 in Delden zwaait de voordeur wijd open. Lutcia Poorthuis (74) had Dave van Zalk al aan zien komen. “U bent mooi op tijd”, zegt ze als ze hem van harte welkom heet. “Kom verder”, en samen lopen ze door naar de keuken waar de kopjes al klaar staan.

Geschiedenis

Albert Poorthuis (77) werkt al jaren in het Twents Streek archief (TSA) van Delden. Op zijn laptop laat hij direct een oude foto van Delden zien en hij begint te vertellen. “Zo zag het eruit aan de Langestraat voordat het pand gebouwd werd waarin Wonen Delden gevestigd is.” Aan de muur hangen ook veel foto ’s en schilderijen met stukjes geschiedenis van Delden. “In 1971 moesten wij weg uit ons mooie huisje waar nu Stadshagen staat”, vertelt Lutcia en ze laat een schilderij van de oude woning zien. “Toen we hier kwamen wonen, beloofde Wonen Delden de eerstvolgende 10 jaar niet achter deze woning te bouwen. Inmiddels zijn we tientallen jaren verder en staan daar gelukkig nog steeds geen woningen.”

Plezierig wonen
Albert en Lutcia wonen met veel plezier aan de rand van Delden. Het is een ruim opgezette wijk waar jong en oud door elkaar heen wonen en dat vinden ze heel fijn. ”We gaan niet elke dag op de koffie bij de buren hoor, maar als iemand hulp nodig heeft staan we klaar”, vertelt Albert. Op de vraag van Dave of ze nog willen verhuizen lacht Lutcia; “we staan bij jullie ingeschreven voor Stadshagen. Misschien willen we daar ooit naartoe maar voorlopig nog niet. Hier wonen we lekker vrij en ruim. Als er kinderen en kleinkinderen op visite komen, kunnen ze altijd blijven slapen.”

Actief leven
Dave bewondert de fraai aangelegde brug over de tuinvijver. In de brug staan de initialen van Albert en Lutcia Poorthuis gegraveerd. Aan de schutting hangt een Twents gevelteken. “Mijn man is nog heel actief in zijn volkstuintje en ook onze eigen tuin heeft hij zo prachtig aangelegd. Nee, we hebben écht nog geen thuiszorg nodig”, lacht Lutcia. “Gelukkig kunnen we goed voor onze leeftijd en doen we veel samen. We fietsen graag en vorige week hebben we nog 10 kilometer gewandeld. Ook zwemmen we regelmatig in Bad Bentheim.” Albert vertelt dat hij zijn vrouw ooit ontmoet heeft op een vakantie. “We waren toen 19 en 21 jaar. Inmiddels zijn we 53 jaar getrouwd.”

Nodig Dave van Zalk uit bij u thuis
Huurt u een woning van Wonen Delden en wilt u directeur-bestuurder Dave van Zalk uitnodigen bij u op de koffie? Bel dan voor een afspraak naar 074 376 64 64. Meer informatie over Wonen Delden vindt u op www.wonendelden.nl.