nieuwbouw starterswoningen

Alle seinen staan op groen voor aanbouw van twaalf starterswoningen in het centrum van Delden. Directeur/bestuurder Henny Manrho van Wonen Delden is blij dit te kunnen melden, want de wens om te bouwen voor jongeren, speelde al lange tijd. “We konden het bij velen bekende ‘consultatiebureau’ aankopen, dat schuin achter de oude Blasius staat. Het gebouw, dat vrij ver van de straat af staat, gaat wijken voor een nieuw complex dat straks dichter aan de Noordwal staat. Er komt een dubbele woonlaag met in totaal vier woningen. Aan de achterkant, die grenst aan de Noorderhagen, komen drie bouwlagen met in totaal acht appartementen.


Onderzoek onder jongeren
De afgelopen jaren ging Wonen Delden actief in gesprek met jongeren over hun behoefte aan woonruimte in Delden en over hun specifieke woonwensen. “Er staan meer dan 100 jongeren ingeschreven bij Wonen Delden. Met dat aantal zijn zij het zwaarst vertegenwoordigd in ons woningzoekendenbestand”, benadrukt Henny Manrho. “Mede om die reden zijn we blij dat we op vrij korte termijn in ieder geval twaalf betaalbare appartementen met zo’n vijftig vierkante meter vloeroppervlak kunnen realiseren.”

Woningzoekenden
Wonen Delden roept woningzoekenden op zich te melden voor dit project. Dat kan via r.benning@wonendelden.nl of telefonisch via 074-3766464.

Meer starterswoningen
Een ander bouwproject waarbij Wonen Delden starterswoningen wil realiseren in het ‘Rabobankgebouw’ aan de Langestraat, loopt enige vertraging op. Maar ook daar hoopt Wonen Delden binnen afzienbare tijd appartementen te realiseren. Hoeveel precies en wanneer dit plan van start gaat, is nog onduidelijk.