Jongeren denken graag mee over wonen in Delden

Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat was goed gevuld met jongeren afgelopen dinsdag 3 december. Ze kwamen op uitnodiging van Wonen Delden voor ‘bier en bitterbal’, maar zeker ook om te vertellen wat hun woonwensen zijn. “Je hoort en leest overal dat er veel behoefte is aan woningen voor starters, maar hoe zien zij dit zelf? Waar moeten we rekening mee houden? Nou, daar hadden jongeren goed over nagedacht. Fijn om dit persoonlijk van hen te horen met alle nuances en argumenten die erbij horen”, aldus financieel medewerker Johan Hofhuis nadien. “Daar kunnen we wat mee in de verdere planvorming.”

Jongeren van allerlei pluimage
Collega Ronald van de Hoef sluit daarbij aan. “Ik vond belangrijk te ervaren dat er een goede afspiegeling aanwezig was van de Deldense jongeren. Het was een gemêleerd gezelschap van studenten en werkenden en van alleenstaanden tot stelletjes. Zelfs jongeren die nu elders wonen, maar graag terug willen naar Delden, deden mee aan de discussie.” Ook omdat er te weinig ‘betaalbare’ koopwoningen (onder de € 200.000 ) zijn, willen jongeren graag (tijdelijk) huren. Afhankelijk van de huurwoning die ze zoeken is de wachttijd nu 1,5 – 3 jaar.  Belangrijke tip aan alle jongeren: wil je hier (blijven) wonen, schrijf jezelf dan zo snel mogelijk in als woningzoekende bij Wonen Delden.

Concrete feedback
Ook Dave van Zalk, directeur-bestuurder bij Wonen Delden kijkt tevreden terug op de jongerenavond. “Momenteel schrijf ik, met vakkundige mensen om me heen, het ondernemingsplan voor de komende jaren. Maar het is onmogelijk om een goed plan te schrijven vanachter een bureau. Daarvoor moet je de straat op en in gesprek met mensen waarvoor je het doet.” Eerder dit jaar organiseerde Wonen Delden een vergelijkbare avond om de mening en ideeën van de huidige huurders te horen. “Door zo met elkaar in gesprek te gaan, kom je erachter hoe je woonwensen écht kunt laten aansluiten op het huidige en nog te creëren woningaanbod.”

Geef je mening
Kon je er niet bij zijn op 3 december tijdens de ‘jongerenavond’, maar heb je een tip of wil je een goed idee melden? Stuur deze dan per mail naar info@wonendelden.nl.