Hoogste punt bereikt bij renovatie 29 woningen Waterland

In opdracht van Wonen Delden, startte Aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal in september met de renovatie van 29 woningen aan Waterland in Delden. Afgelopen donderdag om 12.30 uur bereikten zij, symbolisch gezien, het hoogste punt in de bouw. “Een mooie mijlpaal die we natuurlijk gevierd hebben met de bouwvakkers en installateurs”, aldus Henny Manrho, directeur/bestuurder van Wonen Delden. “Tijdens lunchtijd hebben we het traditionele pannenbier vervangen door iets fris met daarbij een lekkere, warme hap. Dat ging er wel in.”

Goed geïsoleerd
“Nu schijnt de zon regelmatig, maar toen de bouwers in september begonnen met uitvoering van de renovatie, was het weer slecht. Dit leverde de nodige startprobleempjes op. Inmiddels verloopt de renovatie prima”, aldus Manrho. De installateurs vervangen de cv-ketel en de bouwvakkers voorzien de woningen van nieuwe daken met daarin uitstekend isolatiemateriaal. “Dit levert de bewoners extra wooncomfort op en zij gaan minder energiekosten betalen.”

Voor de kerst klaar
Nog voordat de aanbesteding voor dakrenovatie uitging, nodigde Wonen Delden bewoners uit om zitting te nemen in de bewonerscommissie. “We bespraken de renovatieplannen.” Het aannemersbedrijf uit Nijverdal was één van de 4 plaatselijke en regionale bedrijven die meededen aan de aanbesteding. Dat zij de opdracht mogen uitvoeren, komt omdat zij met het meest gunstige bod kwamen. Het ligt in de planning dat de 29 woningen nog voor de kerst klaar zijn. De kosten bedragen ongeveer 1 miljoen euro.