Beter een goede buur… deel 2

Vorige week zetten wij mevrouw Renssen als genomineerde van de Beste Buur Verkiezing in het zonnetje. Deze week was het de beurt aan Beste Buur genomineerde: mevrouw Weenink.

Beter een goede buur, dan een verre vriend

Wie kent het spreekwoord niet? Goed contact met de buren is goud waard is. Met deze gedachte organiseerde Salut in samenwerking met Wonen Delden, Viverion en gemeente Hof van Twente de “Beste Buur Verkiezing”. De beste buur levert een grote bijdrage aan de onderlinge sfeer in de buurt.

Winnaar Hof van Twente

In ons nieuwsbericht van vorige week las je het al: het blijft nog even tot 1 november a.s. spannend wie dit jaar de winnaar in Hof van Twente wordt. De uitreiking van de Beste Buur Bokaal in Hof van Twente zou op Burendag, 26 september jl., zijn maar helaas waren zowel de winnaar èn de buur die de winnaar heeft genomineerd zaterdag verhinderd.

Genomineerden in het zonnetje

Wij willen de genomineerden die de titel “Beste Buur 2021” niet hebben gewonnen in ieder geval wel vast in het zonnetje zetten en hen bedanken voor hun noaberschop! Het is goed om te horen dat er zoveel goede buren zijn, en als goede buur is het natuurlijk fijn om te weten dat de inzet door anderen wordt gewaardeerd. Dat verdient een bloemetje!

Steun en toeverlaat

Wim Struik nomineerde buurvrouw Dorien Weenink uit Delden. Mevrouw Weenink is al jarenlang als mantelzorger de steun en toeverlaat voor veel buurtgenoten. Niets is haar teveel, zij zet zich zonder belemmering van tijdsduur of tijdstip in voor de mensen. Of het nu gaat om het in het holst van de nacht afgaan op het alarm van een alleenstaande buurman, een halfjaar lang de hond van de buurvrouw opvangen vanwege ziekenhuisopname en daaropvolgende revalidatie, of in alle vroegte de paden voor woningen sneeuwvrij maken zodat thuiszorg die woningen kan bereiken. Mevrouw Weenink doet het allemaal belangeloos voor haar medemens! Weliswaar geen winnaar, maar vanmiddag toch even in het zonnetje gezet met een prachtig boeket, dat (mede namens Wonen Delden) werd aangeboden door buurman Wim Struik en Harry Keizer van Huurdersbelang Delden. Mevrouw Weenink: namens de buren hartelijk bedankt!