Zonnepanelen voor 200 woningen

Zonnig Delden

Van 200 woningen zijn de huurders inmiddels aan aangeschreven; zij kunnen er voor kiezen om binnenkort zonnepanelen te laten plaatsen. Wonen Delden is voor dit project een samenwerking aangegaan met Tenten Solar zonnepanelen. In voorgaande jaren werden in het project Zonnig Delden ook al ruim 200 woningen en appartementen van Wonen Delden voorzien van zonnepanelen. Na dit nieuwe project met Tenten Solar zonnepanelen zal meer van de helft van de wooneenheden van Wonen Delden in het vroege voorjaar van 2023 voorzien zijn van zonnepanelen. Tenminste, als de huurders er voor kiezen! Maar die verwachting is er wel, zeker gezien de huidige energieprijzen. Een mooie stap waarmee Wonen Delden een bijdrage levert aan een duurzame leefomgeving met betaalbare energielasten.

Tenten Solar

De keuze om met Tenten Solar zonnepanelen te gaan samenwerken is weloverwogen gemaakt. “Meerdere woningcorporaties hebben ons verteld goede ervaringen met Tenten Solar te hebben, en ook de gesprekken die we tijdens de aanbestedingsprocedure hebben gevoerd gaven veel vertrouwen. Tenten Solar heeft een brede ervaring met woningcorporaties. Ze hebben hiervoor een speciale afdeling ingericht die weet hoe ze een woningcorporatie moet ontlasten en veel aandacht heeft voor de communicatie met de huurder. Iets wat wij erg belangrijk vinden.” aldus Anja Spijker, projectleider Vastgoed van Wonen Delden. Tenten Solar regelt de gehele installatie en services; van benadering en communicatie met huurders tot de nazorg.

Besparing op energielasten

Wonen Delden vraagt weliswaar een maandelijkse bijdrage per paneel, maar uiteindelijk gaan huurders besparen op de energielasten. Oók als de energieprijzen weer zouden normaliseren. Met de plaatsing van de zonnepanelen streeft Wonen Delden een totale verduurzaming van haar eenheden na. En dankzij een optimizer achter ieder paneel wordt er een maximaal rendement uit de zonnepanelen gehaald. En dát levert de huurder de nodige besparing in de energielasten op.

Versneld verduurzamen

Wonen Delden heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en behoort op dit punt al jaren tot de koplopers in de sector.  “Wij werken momenteel aan het opstellen van een plan voor versnelde verduurzaming. We kijken naar ál onze woningen; welke maatregelen kunnen we nemen om deze woningen verder te verduurzamen. Omdat niet elke woning geschikt is voor zonnepanelen, kun je hierbij ook denken aan bijvoorbeeld dakisolatie en beglazing”, aldus Lianne ter Stal, directeur-bestuurder van Wonen Delden.