Wonen Delden nieuwe eigenaar van de Pellehof in Hengevelde

Sinds 1 juli is stichting Wonen Delden eigenaar en beheerder van appartementengebouw de Pellehof in Hengevelde. Wonen Delden heeft het wooncomplex overgenomen van Welbions. Deze corporatie had al lange tijd de intentie om de Pellehof af te stoten. Voor Welbions was dit complex in Hengevelde het enige woonobject buiten werkgebied Hengelo en Borne. De Pellehof, gebouwd in 1995, bestaat uit 21 appartementen en een ontmoetingsruimte. Met de overname van dit wooncomplex was een bedrag gemoeid van € 2,1 miljoen.

Groei Wonen Delden 
Om als organisatie wat meer ‘body’ te krijgen was Wonen Delden op zoek naar uitbreiding van haar woningbestand in de gemeente Hof van Twente. Zo is ze ook lange tijd in gesprek geweest met het bestuur van Bouwvereniging Ambt Delden om samen te werken of te fuseren. Echter in 2016 koos Bouwvereniging Ambt Delden ervoor om te fuseren met corporatie Viverion, actief in de gemeente Hof van Twente, Lochem en Rijssen-Holten.

Kennismaking bewoners
Volgens Henny Manrho, directeur/bestuurder van Wonen Delden, is de Pellehof een mooie toevoeging aan het vastgoed dat deze corporatie in bezit heeft. “Als medewerkers van Wonen Delden hebben we inmiddels kennis gemaakt met de bewoners en de bewonerscommissie van de Pellehof. Dit gebeurde vorige week woensdag tijdens een paar gezellige koffie-uurtjes in ontmoetingsruimte De Eikenhof.” De appartementen in Hengevelde zijn geschikt voor ouderen en gehandicapten. In het woongebouw is ook een zorgpost van Carintreggeland aanwezig.

Ook wonen in de Pellehof?
Manrho realiseert zich dat er mensen zijn die ingeschreven staan bij Welbions omdat ze graag in aanmerking komen voor een appartement in de Pellehof. “Bent u om die reden ingeschreven, meld u dan bij Wonen Delden. Dan zorgen wij, dat we u onder dezelfde voorwaarden inschrijven bij Wonen Delden.” In verband met de nieuwe privacywet mag Welbions die gegevens alleen overdragen aan Wonen Delden, als de woningzoekende daar zelf toestemming voor geeft.