Meeprofiteren van energiebesparende maatregelen als huurder Wonen Delden? Kom dan naar de informatieavond op 10 oktober!

Huurdersbelang Delden heeft samen met Stichting Wonen Delden en de gemeente Hof van Twente een informatieavond georganiseerd op 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid). We nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. De zaal in Stadscentrum Parochiehuis aan de Langestraat in Delden is open vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur.

Antwoord op al uw vragen over energiebesparing
De avond wordt geleid door Marianne Hutten van gemeente Hof van Twente. Directeur-bestuurder Henny Manrho van Wonen Delden informeert u over het energie- en CO₂-beleid van Wonen Delden. En namens Huurdersbelang Delden geeft Ton van Ewijk een toelichting. Ook aanwezig is Henk Roosink. Hij beantwoordt uw vragen omtrent de energierekening. Dus; neem gerust de recente jaarafrekening van uw energienota mee. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen over uw persoonlijke situatie. Lever de vragen voorafgaand aan de vergadering in, zodat we de beantwoording goed  kunnen voorbereiden.

Wilt u deze informatieavond bezoeken meld u dan aan via info@wonendelden.nl. Hier stuurt u ook uw eventuele vragen naartoe. Liever telefonisch? Dit kan ’s ochtends via 074-376 64 64.

Aanleiding energieavond
Stichting Wonen Delden is al tientallen jaren bezig haar woningbestand te voorzien van extra energiebesparende maatregelen. Dit betreft het  aanbrengen van spouwmuurisolatie, dubbelglas en het extra isoleren van de daken. Daarnaast heeft Wonen Delden de afgelopen jaren vele daken voorzien van zonnepanelen. Daardoor behoort Wonen Delden tot de koplopers op het gebied van energiebesparing. Wonen Delden verwacht nog dit jaar het felbegeerde gemiddeld-A-label op haar woningbestand te krijgen.

Vragen van onze huurders
‘We zien echter dat nog niet alle bewoners gelijkmatig meeprofiteren van de energiebesparende maatregelen. Er zijn grote verschillen in energieverbruik van gelijksoortige woningen.’ Regelmatig krijgt Wonen Delden dan ook vragen van huurders of op hun woning zonnepanelen geplaatst kunnen worden. ‘Wij willen onze bewoners graag inlichten over ons energiebeleid en de bewustwording van de energiebesparing van onze huurders verbeteren’, aldus Manrho.