Steun de Deldense Monique Brunnekreef in haar strijd tegen MS

Op 2e pinksterdag (1 juni), zou Monique Brunnekreef met haar vrienden de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen voor meer onderzoek naar MS, de slopende ziekte waaraan ze zelf lijdt sinds haar 20ste. Door de huidige omstandigheden gaan ze echter pas volgend jaar naar de Mont Ventoux en lopen ze dit jaar een ronde van 26 km door Delden, Bentelo, Hengevelde, Goor om weer te eindigen in Delden. Start: 9.30 uur bij Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat.

Monique woont in een appartement in de Jan Lucascamp in Delden. Ze heeft de afgelopen tijd hard getraind om ook zelfstandig stukjes te kunnen lopen tijdens de route. Het trainen en de mooie route geven haar veel positieve energie. Ook haar vrienden hebben de afgelopen tijd hard getraind om maandag de tocht goed te kunnen afleggen.

Monique: “De vriendengroep zou het erg waarderen als er mensen langs de route staan om aan te moedigen. M’n moeder staat langs de weg en we hebben iemand gevonden in Goor die ons wil aanmoedigen. Het zou geweldig zijn als er meer mensen zijn die ons stimuleren om door te gaan.” De exacte route is te vinden op Facebookpagina: Met MS naar de top!

Als u wilt supporten, sponsoren of een pauzepunt wilt aanbieden bent u van harte welkom dit te doen tijdens de route. Via de website: https://www.klimmentegenms.nl/participant/monique kunt u haar met een financiële bijdrage steunen. Of kijk op Wegdamnieuws.

Namens Wonen Delden heel veel succes en plezier tijdens dit mooie initiatief!

Momenteel staat Monique vlak voor een verbouwing aan de Jan Lucaskamp. “Binnenkort gaat de verwarming eruit, de boilers gaan uit de keukentjes en er komt een warmtepomp in dit gebouw. Of ik daar tegenop zie? Nee hoor, ik heb wel voor hetere vuren gestaan”, zegt Monique Brunnekreef (36). Ze heeft al 16 jaar MS, waardoor ze soms opeens niet meer kan lopen of heel erg moe is. “Maar vandaag gaat het goed. Ik zit weer prima in m’n vel en kan, voor m’n gevoel, de hele wereld aan.”

“2019 was een turbulent jaar voor mij. Na de scheiding en de verhuizing vanuit het huis aan de Sint Annabrink in Delden, raakte ik in een diepe depressie. Toen ik daaruit kwam en me meldde bij Wonen Delden voor een huurwoning, kreeg ik fijn advies. Woonconsulent Rita dacht goed met me mee en, heel anders dan ik voor ogen had, adviseerde ze om eens te gaan kijken naar een appartement in de Jan Lucaskamp.

Die opmerking kwam wel even binnen, want in mijn beeldvorming, woonden daar alleen maar bejaarde mensen. En ja, met mijn buurvrouw, die zelfs nog iets jonger is dan ik, zijn we inderdaad de junioren in dit complex. Maar, oooh wat ben ik blij hier te wonen sinds oktober 2019. Dit is écht een heerlijk plekje voor mij. M’n ouders wonen in de buurt en ook mijn broer. Ik ga van hieruit naar de fitness en ik zwem bij Edith. Kortom; een fijne basis van waaruit het geluk me weer toelacht.”