Stagiaire maakt bewoners blij met een Gezelligheidsboekje

“Het begon met een teken- en kleuractie die ik bedacht”, vertelt Djainem Gosseling (25) uit Ootmarsum. “Ik riep kinderen op via het Hofweekblad en social media om een mooie tekening te maken voor mensen die wel wat aandacht en kleur kunnen gebruiken in coronatijd. En nu vormt zo’n vrolijke tekening de basis van mijn Gezelligheidsboekje. Een verzameling leuke verhaaltjes over mensen die huren bij Wonen Delden, met gedichten, een puzzel en knutsels… Oké, ik geef toe, het is een beetje uit de hand gelopen, maar volgens mij met een prachtig resultaat”, lacht de 25 jarige student die een Hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij volgt aan Saxion in Enschede.

Voor iedereen
Deze week stapt ze met collega Han Markerink op de fiets. “We leveren de boekjes, zo’n 850 in totaal, persoonlijk af aan huis bij alle huurders. Wilt u er ook één voor uzelf of om weg te geven? Dat kan hoor, want we hebben er wel een paar extra geprint.” Vlak voor de zomervakantie hoopt Djainem haar stage met een positief resultaat af te ronden. “In overleg is het  Gezelligheidsboekje op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur af te halen aan de Langestraat 61B in Delden.

Fijne sfeer in Delden
Voordat ze begon in februari aan haar stage bij Wonen Delden, werkte ze binnen commerciële bedrijven. “Focus ligt dan vooral op winst maken en groei. Ook bij Wonen Delden is efficiënt samenwerken belangrijk en is er oog voor kostenbesparing en innovatieve werkwijzen, maar de sfeer is toch anders. Ik merk dat hier écht meer aandacht is voor welzijn in relatie tot wonen.” Djainem Gosseling is bezig met haar derde jaar op Saxion. “Ik vind het mooi te zien dat Wonen Delden voor de huurders intensief samenwerkt met de gemeente en de wijkagent, maar ook met organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid en ouderenzorg. Voor mij is dat een nieuwe ervaring. En ja, ik vind dat een goede zaak. Misschien is het soms wat bewerkelijker, maar er ontstaat een soort gevoel van ‘samen sterker’”.