Pas op: phishing-berichten WoningNet

Wij horen in ons netwerk dat er sms-berichten en e-mails worden verzonden door een onbekende partij waarin ten onrechte de naam van WoningNet wordt gebruikt. Ook van onze huurders horen wij dat zij deze mails hebben ontvangen. In het bericht staat dat je de verlengingskosten van je inschrijving bij WoningNet moet betalen. Volgens het bericht kun je de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Wij adviseren je dringend om niet op de link te klikken en de afzender te blokkeren. Wonen Delden werkt met WoonMatch als systeem waar woningzoekenden zich kunnen inschrijven. Voor inschrijving als woningzoekende bij Wonen Delden betaal je eenmalig inschrijfkosten. Wij berekenen dus geen kosten voor het jaarlijks verlengen van je inschrijving.

De e-mail en sms-berichten zijn zogenaamde phishing berichten. Phishing is een vorm van digitale oplichting, waarbij je naar een valse website wordt gelokt om vervolgens je bank- of andere inloggegevens prijs te geven. Smishing is een samenvoeging van ‘sms’ en ‘phishing’, waarbij de onbekende partij je een sms stuurt, met als doel toegang te krijgen tot je bankrekening.

Lees meer over deze phishing berichten op de website van WoningNet. Hier zijn ook voorbeelden van de berichten te zien.

Heb je wel op een link geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je bank. Geef bij je bank aan dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij je om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk welke stappen je nog meer kunt ondernemen.

 

Afbeelding: <a href=’https://www.freepik.com/vectors/website’>Website vector created by stories – www.freepik.com</a>