Nieuwe bewoners blij met oplevering van Plan Peperkamp in Delden

Het lukte de bouwers om, precies volgens plan, de nieuwbouw van 52 appartementen aan de Peperkamp in Delden, binnen een jaar op te leveren. Afgelopen maandag en dinsdag (25 /26 april 2016) namen de blije bewoners hun huissleutels in ontvangst. Henny Manrho, directeur/bestuurder van Wonen Delden, complimenteerde de aannemer Lammersen/Droste en het installatiebedrijf Ten Dam. (Foto’s Hofgids.nl)  “Jullie hebben een prima staaltje vakmanschap geleverd in een zeer korte bouwtijd. En dat terwijl het jullie niet altijd gemakkelijk gemaakt is.” Hij doelt daarmee op de riolering, de nutsleidingen en de bestrating die pal voor de deur van het nieuw te bouwen complex, vervangen moesten worden door de gemeente Hof van Twente. In september volgt de officiële opening van bouwproject De Peperkamp. (foto’s Hofgids.nl)

Wonen Delden 2aNieuwste techniek
Voorafgaand aan de sleuteloverdracht gaf Wonen Delden uitleg over alle gemakken die in de woningen zijn aangebracht. Zo zijn de appartementen voorzien van een videofooninstallatie, vloerverwarming, warmte-terug-win-installatie, schakelbare wandcontactdozen en brandmelders. Ook kregen de bewoners uitleg over de huurovereenkomst en het huishoudelijk reglement. Na uitreiking van de sleutels ontving elke bewoner een klusbox van Wonen Delden met basisgereedschap en schoonmaakartikelen.

Indeling complex
Het complex bestaat uit twee gebouwen met ieder een eigen doelgroep. Het gebouw op de hoek van de NieuwstraatWonen Delden 1b/Peperkampweg, voorzien van 30 appartementen, past bij de wensen van senioren. Het andere gebouw, met 21 appartementen, is afgestemd op de wensen en behoeften van jong-volwassenen met een verstandelijke en/of geestelijke beperking. Bij de voorbereiding en uitvoering van dit gebouw hadden ook de ouders een belangrijke stem. Verenigd in de stichting Erve Graashuis, kozen zij de JP van den Bent stichting om de zorg en begeleiding te organiseren. Ook zorgen de ouders voor inrichting en aankleding van de inloopwoonkamer. Dit is een aantrekkelijke ruimte voor het organiseren van activiteiten en gezelligheid. Zo gauw de bewoners hun intrek nemen, zijn 18 medewerkers van JP van den Bent werkzaam aan de Peperkampweg 28 in Delden.

De Peperkamp in cijfers
De stichtingskosten van het project liggen op ongeveer € 7,3 miljoen. De huurprijzen variëren per appartement van € 565 tot € 610 per maand. De bruto oppervlakte van één wooneenheid is 84 of 98 m2. De balkons zijn respectievelijk 6,8 of 10,7m2. Elke woningen heeft een woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer met toilet, open keuken, toiletruimte, binnenberging en buitenberging. Verder voldoen de appartementen aan energielabel A , Woonkeur.