Op pad door Delden met burgemeester, wethouders en ondernemers

Afgelopen dinsdag brachten burgemeester Ellen Nauta, gemeentesecretaris Dennis Lacroix, de wethouders Pieter van Zwanenburg en Wim Meulenkamp een werkbezoek aan Wonen Delden. Ze werden vergezeld door een groep ondernemers. “Mooie gelegenheid”, aldus directeur/bestuurder Dave van Zalk, “om nader kennis te maken en bij te praten over kansen, wensen en samenwerking gericht op de toekomst. Projectleider Ronald Schotsman leidde de groep tijdens een wandeling langs verschillende huurwoningen in Delden.

ZZP Hof van Twente
Aanleiding voor deelname aan het werkbezoek door een groep zelfstandig professionals, was de Landelijke dag van de ZZP’er. Reden voor Berryl Michel, accountmanager bedrijven en ook organisator van de werkbezoeken, om ZZP’ers in het zonnetje te zetten. En omdat Wonen Delden een typische netwerkorganisatie is, die professionals inhuurt voor opdrachten waarbij aanvullende expertise en/of menskracht nodig is, was dit een prachtige combinatie. Onder de aanwezige ZZP’ers waarmee Wonen Delden al samenwerkt, waren uit Goor; Marloes Hemmelder (Marloes Hemmelder  Fotografie) en uit Hengevelde; Ellen te Riele (Mail-me-nu.nl voor communicatieadvies, tekst en training). Ook aanwezig waren uit Bentelo; Karen-Emma Bunte (Ermena support), uit Delden; Tim Gerritsjans (Emcuview Solutions), uit Azelo; Karin van der Maar (AVG Twente) en uit Goor; Daniëlle Bruseker (Puur StruQtuur).

Kansen voor starters op de woningmarkt
De groep verzamelde zich in restaurant In de Hagen, dat wordt gerund door Carint Reggeland en JP van den Bent. Het restaurant maakt deel uit van appartementencomplex Stadshagen met daarin vele huurappartementen van Wonen Delden. Na een hartelijke ontvangst vertelde Dave van Zalk over de woningcorporatie en de maatschappelijke opgaven die voorliggen. Daarbij kwamen ook de plannen aan bod voor nieuwbouw in Delden. Dave van Zalk vestigde aandacht op de toenemende behoefte van zorg en ondersteuning in combinatie met wonen. Ook nodigde hij het college uit om actief mee te denken over het samen creëren van kansen voor jongeren op de woningmarkt. De discussie ging voort tijdens de wandeling die leidde langs het voormalig consultatiebureau aan de Noordwal. Vorig jaar kocht Wonen Delden dit gebouw aan omdat ze er graag nieuwe appartementen wil bouwen voor met name jongeren.

Slim samenwerken
Het college van de gemeente Hof van Twente was zichtbaar, positief verrast door de combinatie van de woningcorporatie met zelfstandig ondernemers tijdens één werkbezoek. “Fijn en interessant om bij te praten met Wonen Delden, en goed te horen hoe zij als netwerkorganisatie efficiënt en slim samenwerken met MKB-ers en ZZP’ers uit de Hof. Ook wij als gemeente doen dat”, verzekert burgemeester Ellen Nauta. “Maar, ik geef doe, dat kan nog beter.” Wethouder Wim Meulenkamp complimenteerde de ondernemers met het initiatief tot krachtenbundeling in het netwerk ‘ZZP Hof Van Twente’. “Samen sta je sterker als gesprekspartner met andere partijen. Jullie leren van elkaar maar zijn ook écht beter te vinden sinds het online gaan van www.zzphofvantwente.nl.”

Meer informatie over Wonen Delden
Kom langs aan de Langestraat 61b, Delden op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur of telefonisch: 074 376 64 64. Houd deze website in de gaten en volg ons via Facebook en/of LinkedIn.